Arduino - Knacklås.

Tjena!

Då var det dags för ännu ett gymnasiearbetes tråd, denna gång så är det min tur!

Kort sammanfattat så ska jag bygga en liten maskin som du sätter på innerlåset av en dörr som lyssnar efter rätt knack "lösenord", den ska i dagsläget bestå av följande komponenter (se bilder) som www.electrokit.com så snällt sponsrade mig med, så sjukt stort tack till dem!

I framtiden så ska jag försöka göra det här till en riktig produkt (om jag hinner med det), med andra ord, ett riktigt etsat kretskort, standalone chip, mm.

I dagsläget så har jag inte så många bilder eftersom det här galleriet kommer uppdateras tills jag har lämnat in mitt gymnasiearbete.

Galleriet kommer uppdateras omgående (Minst 1 ggr/vecka).

Creds till användaren "ookseer" på youtube som gav mig idén till mitt gymnasiearbete.

PS, kom inte med några idiotiska kommentarer att det här är en säkerhetsrisk, självklart vet jag det och den här maskinen ska klassas som en leksak inte som ett riktigt lås.

PS #2, bilderna är tagna med diverse enheter som t.ex. mobil och kamera.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Lång sammanfattning:

TO-DO

------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATES:
2014-04-09
Kan säga stolt att jag har blivit sponsrad utav seeedstudio.com, dom hjälpte till mig ekonomiskt med att göra kretskorten, som du kan se i dom nya bilderna. Nu börjar det likna mer och mer som en produkt. Ledsen att jag är inaktiv, får hoppas att någon dock fortfarande kollar i detta galleri!
2014-03-13
Nästan lite pinsamt att jag har varit så inaktiv på det här galleriet, tyvärr så har jag haft APL i ungefär 10 veckor och har inte haft lektionstid att arbeta nå mer på projektet. Men nu så, har gjort klart koncept designen till lådan allt ska vara i, kopplingsschemat och PCB designen(Se bild).

2013-09-11
Herpy Derp, piezo kablarna lyckades lossa så var tvungen att bryta upp skalet och löda fast dem igen. Den stora tiden har än så länge gått till att planera och testa en modulär kod (Dvs, massa header filer, klasser, mm). Har tyvärr inga nya kort att lägga upp, ska försöka fixa det till nästa vecka.
------------------------------------------------------------------------------------------------