Dator i trä

Hej!

Detta är mitt 4e försök till ett eget chassi men det första som faktiskt blir färdigställt och användbart. Byggde chassit själv mestadels för att jag tycker att det är roligt att arbeta med trä och att jag kan designa helt själv och få exakt de specifikationerna jag vill ha.
Chassit var designat utifrån att ta så liten plats som möjligt men ändå ge bra luftflöde och möjlighet att bygga en riktigt tyst, semipassiv dator i det. Det rymmer fyra fläktar för insug eller utblås och moderkort upp till mATX. I efterhand kan jag tycka att vissa mått blev lite väl snålt tilltagna, bland annat så blev två av fläktplatserna näst intill oanvändbara pga platsbrist, det fanns nästan ingen plats att dra kablar och jag blev tvungen att fräsa ur försänkningar i sidopanelen för att kylaren var för hög och sidan ej gick att få på.
Chassit är byggt i vitmålad MDF med front och kanter i trä som betsats brunt.
Jag är nöjd med chassit med tanke på att det är det första ordentliga bygget som blivit färdigställt. yttermåtten blev inte jättesmå till följd av att alla sidor är minst 12 mm tjocka. Insidan blev väldigt trång och det var mycket svårt att bygga i det. Men resultatet blev en fullt fungerande dator i ett eget chassi och personligen tycker jag att det är rätt snyggt.
En snygg detalj som jag gärna ville fixa var att lysdioden i startknappen skulle tona ut sakta när datorn stängdes av. Försökte lösa detta genom att parallellkoppla den med en kondensator, men det visade sig efter att jag kopplat in den i en fläktkontakt på moderkortet att strömtillförseln inte tvärdog vid avstängning och dioden faktiskt tonades ned, aningen snabbare än jag tänkt men fullt brukligt.

Det enda som jag inte alls är nöjd med är att den låter väldigt mycket då jag inte lyckas stänga av fläktarna via mjukvara. Har ni några idéer får ni gärna tipsa mig, men gör det i tråden där jag ställt en fråga om det för att undvika korspostning. (länk)

Lång och utdragen bygglogg finns också, länk till den.

Specs:
Intel core i5 4690k
Msi z97m gaming
Corsair vengeance lp 2*4GB
Be Quiet Shadow rock 2
Samsung 840 EVO 120 GB
Corsair RM 650

Grafikkort kompletteras i efterhand när eller om jag anser att jag behöver ett. Spelar inget krävande för tillfället så tills vidare klarar jag mig med integrerade i processorn.