[Black and Yellow] Fractal Design Node 304 HTPC

Hej

Gör ett försök på att bygga en liten HTPC (då min Boxee till slut gav upp ). Ville hålla budgeten hyggligt tight, då den inte ska användas till spel fick det bli lite lägre prestanda, men ändå fullt tilläckligt för HTPC användande. Har byggt flera datorer innan, men detta är mitt första "modd" bygge och ville testa lite oilka tekniker efter att inhämtat inspiration i Swedclockers galleri som är fullt av fantastiska byggen och ideer.

Målning, sleevning, metallbearbetning, ljus och akryll är tekniker som återfinns i bygget med varienande framgång. I byggloggen finns även en PSU shroud med men det fick exlcuderas i V1 av denna lilla maskin.

På det stora hela var chassit mycket trevligt att arbeta med med gott om expansionsutrymme om man skulle vilja det, i detta bygge använd tex. inte hdd hållarna alls. I och med detta kan utan problem sätta in fullstora grafikkort, dock som påpekas i Sweclockers recension är det mycket tight om plats på bredden om man sätter in långa grafikkort. Modulära PSU kan bli ett problem om de är djupare än 150mm som påpekas i Sweclockers recension av chassit. Gott om ventilationsmöjligheter finns även för de som vill bygga prestandamaskiner.

Uppdaterat till vita led ljus i V1.1

Försökte knäppa lite representabla bilder men ber er redan nu ha översende med mina mycket begränsade foto skills.

Komponenter:
Mobo: ASUS H81I-PLUS mITX
CPU: i3 4330 3,5GHz Socket 1150
GPU: Asus GeForce GT 730 Silent DDR3 64-bit HDMI 2GB
RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 8GB LP
PSU: Fractal Design Integra M 450W
SSD: OCZ Vertex 3 SSD 120GB
Chassi: Fractal Design Node 304 (Svart)
Kylning: Cooler Master Seidon 120v
Fläktar: 2st Noctua NF-B9, redux-1600, 92mm
operativsystem: Windows 8.1
frontend: Kodi Helix (tidigare XBMC)
fjärr: Minix Neo M1

bygglogg
http://www.sweclockers.com/forum/143-projektloggar/1352880-ht...