That Yellow Bastard - X99

Hejsan allesammans!

Tänkte presentera mitt senaste lilla byggprojekt - That Yellow Bastard - och första experiment med vattenkylning.

Jag har jobbat på detta lilla projekt i nästan en månad och det blev äntligen klart häromdagen. Jag hade länge gått runt och tänkt på detta projekt sedan jag såg Lian Lis första bilder på chassit PC-O7S. Tog ett bra tag att leta fram en återförsäljare som hade Chassit i lager och det blev till sist beställt ifrån Caseking.de som äntligen fick in några ex. Chassit är otroligt vackert men skönheten matchas av svårigheten att bygga i chassit. Jag har stött på problem vid nästan varje komponentinstallation och varit tvungen att ta till både borr och hacksåg för att få igenom de ändringarna som möjliggjorde det ni ser på bilderna.

Hårdvara:
MB: MSI XPOWER AC X99S
RAM: Kingston HyperX Predator 2666 DDR4 CL13
CPU: Intel Core i7 5820K
GPU: EVGA Titan X SC
PSU: EVGA G2 1600W
SSD: Samsung EVO 850 500GB + Crucial M550 250GB
Case: Lian Li PC-O7SX
PSU kablage: Cablemod E-Series Black/Yellow
Skärm: Samsung UE40JU6675 4K @ 60Hz (kan bekräfta för alla intresserade att det går att köra denna TV i 60Hz med 4:4:4 Chroma till PC:n! Så länge du har stöd för HDMI 2.0 och gör lite inställningar på TV:n.

Watercooling:
CPU Block: EKWB - Supremacy EVO
Radiator: EKWB - EK-Coolstream PE 360
Fans: AKASA - Viper 120 PWM
Pump: EKWB - EK-D5 Vario
Reservoar: EKWB - X-RES 140 (reservoar/pump kombo)
Tubing: EKWB - HD Hard Acrylic Tubing + Primochill soft tube (för dragning på baksidan)
Fittings: EKWB - HDC fittings
Water: EKWB - Yellow Pastel

Jag har fortfarande lite saker o fixa i chassit, bl.a vinyl på that yellow bastard från Sin City som ska läggas på glaset eller reservoaren, alternativt biohazard symbol på reservoar. Beställt lite stickers som ska på fronten samt lite kabelkammar för att ordna upp i kablaget för att få en clean look med svart gult tema rakt igenom. Köpte även en till PCI-E Riser då man endast får med en. Ser lite tajt ut med plats för ett till kort men med lite våld går det nog an.

Modifikationer jag gjort:

- Hacksågat baksida plåt för att få igenom monstret till 16A kabel som följer med EVGAs 1600W
- Hacksågat baksida I/O plåt ännu en gång för att få ut 16A kabeln. Totalt 2 bitar som togs bort.
- Borrat hål i plåten för att kunna skruva fast Pump/reservoar kombon.
- Använt långa skruvar i nätagget för att förlänga Nätagget nedåt, så att monster kabeln till nätagget inte blockerade den sista radiatorfläkten... dessvärre gjorde detta att reservoaren fick monteras snett, vilket blev hyfsat snyggt ändå i slutet.

P.S. Jag vet att den ena tuben ser lite rörig ut, men fick bli en liten ad-hoc lösning för att göra plats för SLI, därav den fula böjningen. Den fyller sin funktion och jag tycker den blev lite charmig.De tidigare bilderna visar en annan sorts lösning då jag använde mig av reservoar toppen som intake, vilket inte rekommenderas så därav blev det en liten ghetto-mod.

Hoppas ni gillart!

Mvh
Helionart