eGPU

Nu är det dags att uppdatera från den gamla reliken som jag använder som "gaming-maskin" (cs go på medium är var den klarar).

Eftersom jag redan har en laptop (som egentligen borde bytas ut), och är osugen på att ha flera datorer fick jag upp ögonen för externa gpuer (eGPU).

När man börjat grotta sig in i det så finns det hur mycket som helst man kan göra. Har man apple måste man dock begränsa sig till thunderbolt (en vanlig pc kan man också använda mPCIe eller ExpressCard), detta gör att priserna sticker iväg snabbt. Men jag hittade en som kunde allt och inte kostade allt för mycket (och är man student har man aldrig pengar).

AKiTiO Thunder2 PCIe Box

och de delarna jag redan hade
Apple MacBook Air "Core i5" 1.7 13" (Mid-2011)
Asus Geforce GTX 560 1GB
PCIe 16x riser with molex
FPS PSU 460w
Molex -> 5.5X2.5mm DC Power plug (Gör det själv, annan länk)

Planen är att först få det att fungera i både windows 8.1 (10an hade varit bra, men min dator föll precis ut ur apples drivrutin-underhåll. De slutade även med 7an, så blir inte den heller) och osx 10.10.5 yosemite.

Sen ska det modifieras så den blir diskret och "osynlig"!

Uppdatering 2015-09-17:
Windows 8.1, måste installeras på UEFI. Hittade ingen perfekt guide, men de man gör är att man skapar en usb-disk via bootcamp. Men struntar i att skapa utrymme, istället går du in i "Skivverktyg" och krymper din disk till "Ledigt utrymme". Därefter startar du om datorn, håller in alt/option och väljer EFI-boot (inte windows). Då borde det gå!

OSX Yosemite 10.10.5
Lättare! Gå in här LÄNK.
Följ de två instruktionerna, så är det klart!

Lite länkar med massor av info om egpu:

Massa info om olika mods och installationer av AKiTIO Thunder2
Tråd på techinferno.com: "AKiTiO Thunder2 PCIe Box (16Gbps-TB2)"

En stor tabell med många olika tester, olika datorer, gpu, egpu-skal, operativsystem osv.
Tråd på techinferno.com: "Implementations Hub: TB, EC, mPCIe"