Deepcool Tristellar S - Bill Owen Mod

Deepcool Tristellar S

Bestämde mig för ett par månader sedan att gå tillbaka till mitt gamla gaming-intresse och denna gång ville jag satsa på att bygga en visuellt tilltalande gaming-dator, något som sticker ut. När jag såg chassit Deepcool Tristellar S första gången, visste jag att det var det jag ville ha.

Chassit är mig veterligen endast tillverkat i 50 exemplar, där jag har nummer 06. Det har endast gått att köpas från Newegg.com, som mest verkar i USA och som inte skeppar till Sverige hur mycket jag än försökte. Mina alternativ var att köpa det från Singapore som jag skulle besöka, eller använda en tjänst för att få hem det från USA. Till slut bestämde jag mig för att få det skeppat från USA via ett företag som köpte det åt mig, och sedan skickade det. Jag misstänker att det pga detta inte finns så många av detta chassi i just Sverige.

Historien bakom designen är att chassit är ett vanligt Deepcool Tristellar chassi, som moddades av Bill Owen och som Deepcool sedan bestämde sig för att producera i en begränsad upplaga. Bill Owen's Mod

Komponenterna jag valt, har jag valt för att efterlikna hans original-mod, vilket innebar att köpa 3st SSD-diskar, med rätt utseende, oavsett prestanda tex. En del delar har jag återanvänt också, t ex mitt nätagg som fortfarande är tyst, stabilt och underbart, samt grafikkortet som nog behöver bytas nu dock iom att jag köpte en ny skärm.

Komponenterna
Deepcool Tristellar S
Core i7 6700K
Deepcool Captain 120 AIO White
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac
Avexir Core Series, Blue LED, DDR4-2400, CL16 - 16 GB
Corsair HX620W
EVGA GTX 970 Superclocked
3x Crucial BX100 500GB SSD
Deepcool RGB 330 LED Kit
ASUS PG348Q
Corsair Gaming K70 RGB Rapidfire
Logitech G700
Logitech G933