4.6
31 röster
Skapat
2017-03-18
Senast ändrat
2017-03-30
Visningar
5 228

Ett litet galleri om hur ett litet tangentbord blev till.

Allt började en solig julidag med ett Corsairs K65 MX Speed RGB. En oskyldig present i all välmening från min fru som en viktig symbolhandling att hon stödde mitt återvändande till mer passionerat datorspelande efter 10 års uppehåll. Vad ingen av oss visste var hur intensivt (och dyrt) mitt intresse skulle bli för något så självklart som tangentbord.

Corsairs bygger kvalitativa tangentbord för en hungrig marknad med en generellt yngre målgrupp än undertecknad. Det var väl egentligen inget fel på tangentbordet annat än att jag hade hiskeligt svårt att vänja mig vid MX Speed höga aktiveringspunkt ackompanjerat av gladlynta ljusspel. Men jag hade ju förstått att den neo-modernistiska fonten på tangenterna snabbt kunde bytas ut mot färg och form av ett mer konservativt snitt.

Sagt och gjort beställde jag nya hattar från Max keyboard i något som liknade tangentbord från förr. Tyvärr kändes Den tunna ABS-plasten oljig och billig redan från start och jag började ana att det fanns mer att hämta där ute.

Efter månader av hängande på Sweclockers utmärkta diskussionstrådar gällande mekaniska tangentbord och dregla över smakfullt ljudsatta bilder på inmatningsdon upptäckte jag geekhack, deskthority och slutligen r/mk. En helvärld av gruppköp, passion, intriger och oändlig kunskap öppnade sig. Efter att ha mellanlandat med ett MX Clear pok3r (utan backlight) bestämde jag mig för att själv är bästa dräng.

Det först färdigställda resultatet ser ni nu här (har massor av annat på väg för bygge 2,3 och 4)

Delar:
No-name låda från Ali-express (kommer bli en Fjell en dag) - 500kr
Universell platta från leandren -350kr
GON nerD 60 PCB 2.1 mekanisk edition -750kr
Varmvita led som monterats inuti switcharna -30kr
Gateron black för modifiers med 78g SPRiT-fjädrar -200kr
Zealios 78g för alphas+num -600kr
Zeal genomskinliga skruvade stabilisatorer -350kr
Allt smort med krytoxblandning från zealpc.net -200kr
Zealensios till rubbet för dämpning och ljuddisciplin -400kr
För närvarande GMK Carbon+internationella kittet men gillar DSA och har mörkgråa hattar på ingång för att komplettera mitt Quartz set. -2200kr
Mörkgrå coiled cable från Sentraq (ingen bild än så länge) -500kr

Totalt: ca 5000 efter glädjekalkyler och avrundning nedåt (förnekelse)

Stort tack (eller kanske otack) till alla passionerade och kompetenta galningar som oförtrutet stöttat i mina frågeställningar. Särskilt tack till @Khers @dorf_se och @Felion1337 för ert engagemang.

Nu äntligen blir det bilder (om jag kommer på hur man gör)