4.5
333 röster
Skapat
2008-06-24
Senast ändrat
2008-06-24
Visningar
23 793

Detta är en idé jag faktiskt hade före den stora "USB-mod perioden" här på Sweclockers. Men orkade inte göra den då... nu kommer jag, lite efter hipe'n med min mod =P Hoppas ni inte är helt anti sånt nu

Iaf, jag var så förbannat less på att mitt USB-minne hade så kass hållbarhet. Som kan ses på bilderna är skalet helt trasigt i kanterna.

Först tänkte jag att glas är ju hårt och bra...men glas är ju 1500 grader i flytande form kom jag snabbt på, så jag tänkte att USB-minnet kanske inte klarar det.
Men sån tur e finns det ju epoxy (denna guds gåva) för gjutning. Fick ett toppentips i forumet på att de har sån här epoxy-massa på Kreatima (hötorget i Sthlm). ca 80kr fattigare satte jag igång.

Väldigt nöjd med resultatet faktiskt. Bilderna tar upp mer av ojämnheterna än vad man ser med blotta ögat, men det är ju fortfarande inte EXAKT som glas, men inte så långt ifrån iaf.
Men framför allt är det helt stenhårt så det lär inte gå sönder nå mer, iaf inte chip-delen

Btw så går epoxyn att färga både med transparenta och "vanliga" färger. Och eftersom det går att slipa hur man vill så tycker iaf jag att det måste finnas många bra idéer här på Sweclockers på schyssta mod'ar man kan göra med den... Den funkar även bra att gjuta i silicon-formar man kan göra själv.

Gammalt minne för test

Eftersom tjejen på Kreatima var osäker på hur varm gjutmassan blev vid härdning (bara att den blev "varm") så tänkte jag att det var bäst att testa på ett gammalt skräpminne. Detta är ett Cruzer 256mb som är typ 5-6 år gammalt. Som kan ses är det också litegranna misshandlat...

Naket

Så blev det efter att skalet försvann, det satt tamejfan som berget (vilket innebar blodvite för min del).

Expoy-massan

XOR, är namnet ett sammanträffande eller är det meningen att datornördar ska dras till det? You tell me...
För den intresserade är 1mm plastmassa stötsäker för ca 10 000 volt och klarar 1 600kg/cm2 i tryck.

Testgjutning

Första gjutningen "under way". Slog två flugor i en smäll eftersom jag behövede något stadigt att sätta fast formen i eftersom gjutmassan luktar totalt jävla hemskt i flytande form, så den fick stå på min blåsiga balkong när den härdade.
Då tog jag två kylflänsar, vilka då också kunde kyla den så den inte blev för varm... nu visade det sig dock att den inte blir så hemskt varm när den härdar...fast kan kände att det blev varmt i burken med den överblivna massan...

Resultat av testet

Såhär blev test-gjutningen. Lite papper fastnade i botten. Sedan tog det typ 2 dygn för skiten att härda eftersom jag hade alldeles för lite av härdaren i blandningen. Man skulle ha den superlätta mixen av 1,5 - 3 % härdare...lagom svårt att måtta.

Det verkliga offret

Bwahahaha, sista gången man ser det fula yttre. Notera att skiten är helt trasig...

Mer naket

Så ser det ut strippat... betydligt mindre än det gamla minnet. 2GB är detta på...

Formen klar

Formen gjorde jag av ett mjökpaket, vilket faktiskt var skitbra eftersom det är en plastyta på den så den lossnar lätt. Det klurigaste var att bli säker på att det blev hängande i mitten av gjutformen och inte lutade mot någon kant.

Tadaaaa...

Minnet efter gjutning och ett angrepp av våtslippapper 180, 360 och 1200. Använde precis samma metod som när man lappar... dvs glasskiva med våtslippapper och vatten...
Denna gång tog det bara en kväll innan det var helt luktfritt och färdighärdat.

Putsat och klart

Nuså! efter ett andra angrepp med lite putsmedel för plast från Clas Ohlson är det sgs helt genomskinligt. Asnöjd. Kameran tar upp mer av ytan än man ser...

Smakfull bild

Samma minne ihop med lite Black Black, för de som känner till detta roliga tuggummi med koffein =P

In action

Så ser det ut "in action" i min fina dator...
Led'en är blå och fin...ser jättebra ut enligt mig