Asus GTX560TI DirectCUII

Hej alla på sweclockers!

Jag har länge varit i behov av ett nytt grafikkort.
Jag är 16 år gammal så det var viktigt att det inte kostade för mycket. Jag ville även ha ett tyst kort då mitt gamla kort (XFX HD Radeon 5770 (referens)) väsnades något extremt när det var i max load och var riktigt varmt. Så då ville jag ha ett tyst, svalt och ändå få ut bra prestanda! Jag velade länge mellan GTX560TI och Radeon HD 6950 (Som skulle flashas till 6970) men tillslut slog jag till på Asus GTX 560TI med Direct CU II kylaren då jag ville testa nVidia, ville ha physX, ville ha 3D om jag ska köra SLI i framtiden (Lite ovärt på ett kort i denna prisklass enligt mig) och sen så har min vän ett nVidia kort och nVidiakontrollpanelen är enligt mig jätte bra, tydlig och enkel. När jag bestämt mig råkade webbhallen ha ett erbjudande med Crysis 2 och det passade bra då jag skulle införskaffa det när det lanserades. Men då jag som sagt är ung med lite pengar så hade jag inte pengar till båda så jag kunde vänta ett par veckor för att få kortet.

Än så länge är kortet gudomlig i jämförelse med mitt gamla 5770. Det är precis som Asus lovar, tyst, svalt och har bra överklockningsmöjligheter. Då jag är rätt ny med att klocka grafikkort har jag bara känt på det lite. (Kunde inte överklocka mitt 5770 då det skulle överhettats.) Det är ett rätt litet kort faktiskt som får plats i små system som stora. Just nu sitter det i mitt CM Storm Scout men det åker ut nästa vecka och jag kör tillfälligt öppen rigg i väntan på Corsairs nya Obsidian 650D, funderat lite över Fractal Design XL men jag vill gärna ha ett sidofönster (inte för att ha LED fläktar som förstör hela utseendet) utan helt enkelt för att se mina komponenter då jag är väldigt datorintresserad som det flesta andra här.

Overall är Asus GTX 560TI DirectCUII ett väldigt bra all-round kort som passar i de flesta riggar. Fast, inte om du kör riktigt hardcore-överklockning, då blir det nog lite tamt om du ska ta världsrekordet i 3D Mark Vantage.
Men jag rekommenderar detta kort varmt till alla som vill ha ett kort mellan 2000 och 2500 kronorsprisklassen.

Övriga specs:
AMD Athlon II x4 635 @ 3.7 ghz (Budget, cheers)
MSI C45-770
Asus GTX 560TI DirectCU II
Silver Power 500w ( >.< )
Hitachi 500GB 7200 rpm
Samsung Spinpoint 1 tb F3 7200 rpm
Corsair Value 4GB (2x2048mb) 1333mhz
Windows 7 Home 64-Bit
Noctua NH-U9B SE2
CM Storm Scout (Som antagligen byts ut mot ett Corsair Obsidian 650D)
Sen lite förlängningar med djungelapa sleeve på det.

Tack för att ni kikade in i mitt unboxing/recensions galleri, kommentera och betygsätt snällt nu.

Mvh, mig!