4.0
85 röster
Skapat
2011-11-11
Senast ändrat
2011-11-11
Visningar
11 576

Macbox LEGO består av datorkomponenter från en MacBook Aluminium, late 2008 modell och ca 0.7Kg LEGO. Tanken med projektet var att skapa ett litet chassi som även kunde vara enkelt att bygga vidare på om så behövs, så vad passar inte bättre än LEGO för det ändamålet?

Det var ett sant nöje att få leka med LEGO igen och slutresultatet blev inte så dumt tycker jag.

Specifikationerna är följande:

Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
NVIDIA GeForce 9400M
4GB DDR3 1067 MHz RAM
250GB 5400 RPM HDD

Grunden till chassit är färdigt.

Moderkortet, eller Logic Board som Apple kallar det, är på plats.

Plats för hårddisken. Det är ganska bra luftflöde mellan moderkortet och hårddisken, men funderar på att placera en till fläkt i chassit om det går? Tips?

Då var hårddisken på plats och till hjälp har jag en LEGO-bit som passar förvånansvärt bra!

AirPort Extreme Wi-Fi wireless networking2 (baserat på IEEE 802.11n draft specifikationer); IEEE 802.11a/b/g kompatibel. Monterad med självhäftande tejp! Det är fina grejer det! Kabeln är skadad på bild, men har fixat i efterhand och inga av kablarna ligger direkt mot moderkortet för att undvika värmeskador.

Audio line in och line out, Mini DisplayPort, 2st USB 2.0 portat och en Gigabit Ethernet port. Fick utöka USB portarna med en USB hub (se sista bilden).

Passade perfekt med de här plattorna! Det lilla hålet kommer användas till en av/på-knapp så fort jag hittar något passande.

Underifrån ser det ut så här för tillfället, men kommer borra till fler hål. Systemets temperatur skiftar för tillfället mellan 45-55 °C vid normal användning, vilket iförsig är bättre än 70-90 °C som jag hade tidigare och orsaken till det var främst dåligt applicerad kylpasta från leverantören. Lite drygt på en dator som kostade 16000:-...

MagSafe power port och fläkten.

It's Alive!!~~

Använde OSX för att demonstrera att allt fungerar som det ska, men kommer byta ut OS mot Ubuntu