Silent NAS *UPPDATERAD*

Eftersom jag bor i en etta på 35 m2 så behöver jag en så tyst NAS som möjligt. Skulle helst haft den i mon garderob, men den är så långt bort man kan komma från mitt nätverksuttag och så finns det ingen ström i närheten. Tänkte först dra in ström och nätverksbabel. Men efter att ha gjort fina dragningar med kabelkanaler och näverksuttag till både datorhörnan och TV-bänken så är jag inte så sugen på det längre

Åkte till Ikea och inhandlade ett ganska populärt skåp här i galleriet, finns lite andra byggen om man söker.

Fick ner ljudnivån på min NAS ganska bra, men man kan fortfarande höra den när HDD:n går upp ur eller ner i viloläge. Ganska irriterande om man försöker sova.

Så jag åkte en sväng till Biltema och köpte ljudisolering, kabelclips, grenkontakt och en limpistol. Tänkte gömma undan min router när jag ändå håller på.

UPPDATERING 5/2 - 2012

Mitt trådlösa nätverk har slutat fungera. Vet inte om det hände när jag byggde skåpet. Men det är bara bra, för jag vill ändå byta ut Telias skräp Thompson router.

Hade en switch från Inteno i garderoben som klarar av Telias Iptv och åkte och köpte en D-Link DIR-600, tänkte motera det hela på en plexiglas skiva på baksidan skåpet.