Silverstone KL04, tävlingsvinst

Vann nyligen i en tävling här på sweclockers, och nu har vinsten kommit. Ett miditower, närmare bestämt silverstone Kublai series KL04. Här följer några bilder på chassit samt mina åsikter om det.

Över lag är det ett riktigt trevligt chassi. Det har gott om hårddiskplatser, kabeldragningsmöjligheten är riktigt bra, verktygslösa 5,25" platser, i toppen finns uttag för ljud in och ut samt USB 3.0. Dessutom medföljde 3 st 120 mm fläktar (weii ).

Vid upppackningen var min första tanke: oj, vilket extremt välbyggt chassi! (dock kan tilläggas att jag aldrig har varit i kontakt med något chassi av prisklassen > ~ 300kr...) Allt svartlackat, löstagbara dammfilter vid alla luftintag, tumskruv för sidoplåten, osv.
Men, när jag kom hem och granskade allt lite närmare hittade jag några saker som verkade mindre bra... Fläktarna till exempel. De var fastskruvade med rejäl skruv direkt i plåten och satt stenhårt, ingen dämpning där inte. Har inte testat dem igång i chassit men om de inte är alldeles extremt tysta borde chassit ta upp vibrationer alldeles väldigt. Sedan var hållaren för fläktfiltret i botten lite konstig. Det är samma hållare som för det under nätagget, men "vingarna" som ska hålla i filtret är aningens för grunda (ni förstår nog bättre på bilden), vilket medför att det är svårt att få i och ur filtret. Det repar även plasten. Hur det har blivit så har jag ingen aning om, det jag kan tänka mig är att de är dåligt konstruerade eller har fått sig ett slag någon gång (hur de nu skulle ha kunnat det...).