Silverstone KL04, tävlingsvinst

2.5
17 röster
Skapat
2012-07-29
Senast ändrat
2012-07-29
Visningar
2 696

Vann nyligen i en tävling här på sweclockers, och nu har vinsten kommit. Ett miditower, närmare bestämt silverstone Kublai series KL04. Här följer några bilder på chassit samt mina åsikter om det.

Över lag är det ett riktigt trevligt chassi. Det har gott om hårddiskplatser, kabeldragningsmöjligheten är riktigt bra, verktygslösa 5,25" platser, i toppen finns uttag för ljud in och ut samt USB 3.0. Dessutom medföljde 3 st 120 mm fläktar (weii ).

Vid upppackningen var min första tanke: oj, vilket extremt välbyggt chassi! (dock kan tilläggas att jag aldrig har varit i kontakt med något chassi av prisklassen > ~ 300kr...) Allt svartlackat, löstagbara dammfilter vid alla luftintag, tumskruv för sidoplåten, osv.
Men, när jag kom hem och granskade allt lite närmare hittade jag några saker som verkade mindre bra... Fläktarna till exempel. De var fastskruvade med rejäl skruv direkt i plåten och satt stenhårt, ingen dämpning där inte. Har inte testat dem igång i chassit men om de inte är alldeles extremt tysta borde chassit ta upp vibrationer alldeles väldigt. Sedan var hållaren för fläktfiltret i botten lite konstig. Det är samma hållare som för det under nätagget, men "vingarna" som ska hålla i filtret är aningens för grunda (ni förstår nog bättre på bilden), vilket medför att det är svårt att få i och ur filtret. Det repar även plasten. Hur det har blivit så har jag ingen aning om, det jag kan tänka mig är att de är dåligt konstruerade eller har fått sig ett slag någon gång (hur de nu skulle ha kunnat det...).

Upppackning!

Hämtade ut chassit när vi var på väg till "stugan" för att bada. Kunde inte hålla mig från att öppna tills jag kom hem.

Chassit

Insidan

gott om lagringsutrymme, bra kabeldragning osv.
Exakt hur många hårddiskar det går in har jag inte orkat räkna.
Men enligt manualen: 6 st 2,5" i den hållaren alldeles bakom nätdelen, en 3,5" eller 2,5" under 3,5"-buren, 8 3,5" i den buren, samt 4 5,25". Medföljde även adater för att kunna använda en 3,5" i 5,25", antar exempelvis floppy eller fläktkontroller.

2,5" buren samt lite av bottenfläktplatsen

5,25"

Står att det ska vara verktygslöst, men jag vet inte riktigt... Ser mest ut som att de bara är där för att gömma skruvarna.

Top

Utblåsfläkten

Goda kabeldragningsmöjligheter

Fläktfilter nätagg

Fläkt

Här ser ni att fläkten är fastskruvad direkt i plåten, jag tycker i alla fall att det ser ut att låta något fruktansvärt...

Den defekta filterhållaren

Som ni kanske ser är vingen lite för smal för att fläktfiltret med lätthet ska kunna glida in, den repar det dessutom.

Halvkass galleribild