Annonsblockeringar skadar oss

Visste du om att program som Adblock gör det svårt för sajter som SweClockers att fortsätta sin verksamhet? Låt oss förklara varför.

SweClockers har en stor andel teknikkunniga läsare och drabbas särskilt hårt av program som blockerar annonser. Tvärtemot vad många tror betalar inte annonsörerna för antalet klick utan för den totala mängden visningar. Varje förlorad visning innebär minskade intäkter, vilket i sin tur leder till mindre resurser att satsa på utveckling och nytt innehåll.

På SweClockers arbetar vi dagligen med att hålla annonserna så relevanta och givande som möjligt. Många annonser innehåller exempelvis bra erbjudanden med låga priser, gratis frakt eller exklusiva kampanjer för SweClockers läsare. Arbetet innebär också att vi tackar nej till dålig reklam, en lyx vi endast kan kosta på oss så länge intäkterna upprätthålls.

Vi förstår varför många väljer att blockera annonser och hävdar inte att det är oärligt, omoraliskt eller oetiskt. Med detta vill vi endast upplysa om att annonsblockeringar skadar sajter som oss, sajter du besöker och förhoppningsvis har stor nytta utav. Blockeringarna kan leda till att innehållet urvattnas, att människor blir av med jobbet och att vi i värsta fall inte klarar av att driva SweClockers vidare.

Därför ber vi dig att stänga av annonsblockeringen. Det ger oss möjlighet att fortsätta satsa på det vi håller varmt om hjärtat, att skapa en mötesplats som förenar människor med ett brinnande intresse för datorer och hårdvara.

Med vänliga hälsningar,
SweClockers redaktion
Edin Mehinovic, Andreas Dimestam, Jonas Thörnqvist, Emil Åkered, Jacob Hugosson, Emil Hallestad, Fredrik Bergström med moderatorer och frilansare.