Artiklar

Artiklar skrivna av JoakimBennet
57

Fulkultur är tillbaka med dubbelavsnitt om Sagan om Ringen och Tolkiens värld

Fyra månaders väntan är över och Fulkultur är äntligen tillbaka. Denna gång handlar det om J.R.R Tolkiens värld och Sagan om Ringen, som avhandlas i två nya avsnitt.

1

Fulkultur om spel som berättar historier

I veckans avsnitt av Fulkultur riktas fokus mot spelvärlden, med diskussioner om spel som berättar historier och vad som krävs för en bra berättelse.

8

Fulkultur om Altered Carbon, neo-noir och den nya cyberpunk-vågen

Gänget på Fulkultur dyker ner i Netflix-serien Altered Carbon och passar även på att diskutera den rådande trenden med neo-noir och cyberpunk i film och tv-serier.

1

Fulkultur om julkalendrar och nyårstraditioner

Snart ska julen städas ut och Fulkultur passar därför på att klämma ut det sista ur den, med ett nytt avsnitt om julkalendrar och nyårstraditioner.

18

Fulkultur om Stephen King

Efter att både en film baserad på It och The Dark Tower gått upp på biografer tidigare under året riktar nu Fulkultur in sig på verkens skapare, nämligen Stephen King.

11

Fulkultur om den svenska humorn

Amerikanska komiker i alla ära, men när Fulkultur i veckans avsnitt diskuterar humor ställer de istället in siktet på det svenska utbudet med både klassiker från förr och det som är aktuellt idag.

11

Fulkultur om fenomenet Playerunknown's Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds är en av de mest populära speltitlarna just nu, med över tio miljoner sålda exemplar. Fulkultur passar på att diskutera spelet och vad som gör det så bra.

10

Fulkultur om den rafflande TV-seriehösten

Efter en sommar av växlande solsken laddar det nördiga gänget på Fulkultur upp inför hösten, där en lång rad nya TV-serier och säsonger av redan befintliga alster är på ingång.

8

Judge Dredd och brittiska serier i senaste Fulkultur

Det vankas dystopisk framtid tillsammans med Judge Dredd, samt andra godsaker från de brittiska öarna. Ratta in senaste avsnittet av Fulkultur.

4

Fulkultur om mötet mellan verklighet och det övernaturliga

Gänget på Fulkultur återvänder och denna gång står realism, magi och mötet mellan dessa på agendan, där allt ifrån Star Trek till Twin Peaks avhandlas.

20

Mass Effect på agendan i Fulkultur

Det är ett nytt Mass Effect-spel på gång, vilket innebär gyllene tillfälle för Fulkultur att diskutera runt den hyllade originaltrilogin. Givetvis diskuteras allt från rymdsex till slut med flera färger.

2

Fulkultur pratar barnuppfostran

Gänget på Fulkultur återvänder och denna veckan pratar de om hur de är att vara förälder och hur man bäst förmedlar nördigheten vidare till sina barn.

0

Fulkultur pratar fandom

I veckans avsnitt av Fulkultur pratar gänget om skaparna de älskar att följa genom både uppgång och fall. I vanlig ordning avhandlas allt ifrån filmer och spel till böcker och musik.

9

Fulkultur om tecknade serier

Folkbildning utanför finkulturens salonger fortsätter när Fulkultur sänder nytt avsnitt, som idag handlar om tecknade serier.

8

Fulkultur söker efter utomjordiskt liv

Det vankas rymdäventyr i senaste avsnittet av Fulkultur. Med avstamp i sökandet efter utomjordiskt liv sätter gänget åter tänderna i favoritämnet science fiction.

13

Fulkultur pratar om dystopier

Efter en riktig valrysare i USA och rekordmängder snö i Sveriges huvudstad samlas Geeks-gänget Joakim, Carl och Amanda på Fulkultur för att orera om dystopier.

4

Fulkultur om skräck, fasa och spänning

Nördarna på Geeks samlas åter runt mikrofonerna för att begå Fulkultur. Agendan för idag är skräck – varför gillar vi att bli rädda, kan det gå för långt och vad är otäckast?

23

Fulkultur pratar äventyrsspel

Det blir en kavalkad i peka och klickande när Fulkultur-gänget ger sig på den underbara världen av äventyrsspel, med klassiker som Maniac Mansion och Grim Fandango på agendan.

25

Fulkultur om den nya rollspelsvågen

I dagens avsnitt av Fulkultur har det blivit dags för Joakim, Calle, Jakob och Thomas att orera traditionella rollspel på bräda med penna och papper.

10

Fulkultur pratar om krig

I ett nytt avsnitt av Fulkultur hugger fyra Geeks-redaktörer tag i de dystra ämnet krig, med fokus på populärkultur sprunget ur ämnet.