Björn Endre

Hedersmedlem

Namn
Björn Endre
Plats
Stockholm
Sysselsättning
Webutvecklare
Registrerad
2004-01-14
Senast aktiv
igår 19:24

Artiklar

Testpilot: TP-Link EAP245 AC1750 Wireless Ceiling Mount Access Point

SweClockers Testpilot Björn Endre tar sig an en accesspunkt från TP-Link, som passar för både företag och avancerade hemmaanvändare.

Testpilot: Gigabyte P57X v7-NE326T

Testpiloten Björn Endre tar sig an Gigabyte P57X v7-NE326T, en kraftfull bärbar speldator med senaste generationens Intel-processor, Nvidia Geforce GTX 1070 och 120 Hz-skärm.

Testpilot: Philips Brilliance BDM4037UW

Testpiloten Björn Endre tar sig en närmare titt på hur det känns att använda Philips 40 tum stora Brilliance BDM4037UW i vardagen för arbete, spel och film.

Testpilot: Creative Sound BlasterX Katana - en soundbar för din dator

SweClockers testpilot Björn Endre tittar närmare på Creative Sound BlasterX Katana, en soundbar med virtuellt surroundljud för datorn.

Testpilot: Western Digital WD Black PCIe SSD 512 GB

Testpiloten Björn Endre kikar närmare på WD Black PCIe SSD, den första NVMe-baserade SSD-enheten från välkända Western Digital.

Aopen XC Mini MP45-BDR

Med Intels senaste styrkrets med integrerad grafik samt inbyggd Blu-ray-spelare är Aopen XC Mini MP45-BDR en välutrustad barebone som borde passa perfekt som bas för en liten HTPC. Häng med då vi testar chassit för att hitta dess styrkor och svagheter.

Jetway JBC200C91-230-B

Den strömsnåla Atom-processorn har på sistone blivit väldigt populär bland små billiga bärbara datorer. Nu har den även börjat dyka upp bland mindre stationära datorer och idag testar vi en datorlåda från Jetway som kommer komplett med moderkort och en Atom-processor på 1.6 Ghz.

Point of View Geforce GTX 260 Premium

Det nya Geforce GTX 260 216 Core är tänkt att vara en direkt konkurrent till AMD:s HD4870 1 GB. Vi har testat Point of View Geforce GTX 260 Premium i åtta spel och program och jämfört det med HD4870 1 GB. Har Nvidia fog för sin optimism eller får AMD ändå sista ordet?

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553

Fujitsu-Siemens Amilo Pa-3553 är en bärbar dator i mellansegmentet med en intressant grafiklösning från AMD. Datorn har två grafikkretsar som jobbar ihop i Hybrid CrossfireX: HD3200 och HD3470. Följ med när vi testar datorn för att se hur bra lösningen fungerar i praktiken.

Jetway NC81-LF

Utbudet av små mini-ITX-moderkort har länge dominerats av moderkort med långsamma processorer och styrkretsar från VIA. Moderkortet vi testar i denna recension använder sig däremot av AMD:s 780G-styrkrets och bör därmed vara allt annat än långsamt.

Intel G45 Express

Med G45 Express hoppas Intel ha skapat en styrkrets med integrerad grafik som kan konkurrera med AMD 780G/790GX och Nvidia Geforce 8200/8300. Vi har testat två moderkort från Gigabyte respektive Intel för att se om förhoppningarna infriats.

Fujitsu Siemens Scaleo Home Server 1900

Windows Home Server är Microsofts försök att ta servern ut från serverhallen och in i hemmen. Vi har testat Fujitsu Siemens Scaleo 1900 1TB, en server med 1 TB lagringsutrymme och massor av intressanta funktioner.

Fjärrkontroller för HTPC

Även om det går att styra en HTPC med ett vanligt tangentbord och dito mus, är det knappast smidigt att behöva hiva upp dem på soffbordet varje gång man vill göra något med datorn. Idag tittar vi på två alternativ för tv-soffan: en fjärrkontroll från Fractal Design och ett litet tangentbord från Logitech.

Tre 790GX-moderkort i test

Efter framgångarna med AMD 780G och AMD 790FX är det nu dags för den senaste styrkretsen från AMD: AMD 790GX. Tillsammans med den nya SB750-sydbryggan erbjuder denna styrkrets flera spännande nya funktioner. Vi har testat tre moderkort från Gigabyte, Foxconn och Jetway för att se om AMD återigen har en vinnare på handen.

Moneual Moncaso 972

Moneual Moncaso 972 är en imponerande datorlåda i aluminium som är fylld med godis för HTPC-entusiasten. Följ med när SweClockers kontrollerar om chassiet är lika bra i praktiken som på pappret.

Asus MA3850M

Det är inte ofta vi ser produkter som på ytan är innovativa och spännande. Asus MA3850M är, enligt Asus, det första grafikkortet som kommer med en egen dedikerad färgprocessor. Det använder inte heller en vanlig HD3850-grafikprocessor utan Asus har valt att använda Mobility Radon HD3850, en mobil version av Radeon HD3850. Vi har testat grafikkortet för att se om kortet är lika spännande även under ytan.

Fem moderkort med integrerad grafik

Intel, Nvidia och AMD har alla jobbat hårt med att förbättra prestandan på de integrerade grafikkretsarna i sina moderkort. Vi har testat fem små mikro-ATX-moderkort för både Intel- och AMD-processorer för att se vilka som har de bästa förutsättningarna. Förutom att göra prestandajämförelser testar vi även överklockning, filmuppspelning och bildkvalitet.

Grafikkort för mediadatorn

Samtidigt som intresset för dedikerade mediaspelare har exploderat, är det allt fler som istället börjar snegla mot att bygga en egen liten mediadator. En av de viktigaste komponenterna i en sådan är grafikkortet. I denna artikel har vi testat grafikkort från både AMD och Nvidia och tittat på hur bra de egentligen är på att spela upp högupplöst video.

AMD Crossfire X

2008 ser ut att bli året då tekniken att kombinera kraften från fler grafikprocessorer får sitt definitiva genombrott. Både Nvidia och AMD har släppt grafikkort med fler än en grafikprocessor och både SLI och Crossfire har fått sig en rejäl uppdatering. Crossfire X, den tredje generationen av AMD’s Crossfire-teknik, ska låta oss kombinera grafikkort på sätt vi aldrig gjort förut och det är självklart något vi på SweClockers måste testa.

Årets hetaste mediaspelare i stort test

Är du trött på att försöka hitta en film bland din stora DVD-samling eller att barnen repar din favoritfilm så du måste köpa den på nytt - igen? Då är det kanske äntligen dags att ta steget in i framtiden och digitalisera allt och lämna alla fysiska medier bakom dig. Vi har testat de hetaste och bästa mediaspelarna på marknaden idag så att du kan veta vilken som passar dina behov bäst.