Artiklar

Artiklar skrivna av emilakered
81

Myskväll med Frida och Emil – i kväll klockan 19:00

Det drar ihop sig till en kväll av episka proportioner när Frida och Emil intar studion. Ladda med dricka och tilltugg, för nu blir det allt från quiz till tematester.

81

Myskväll med Frida och Emil den 4 april – quiz, nördsnack och mycket mer

Det är dags att mysa tillsammans. Frida och Emil bänkar sig i studion för en helkväll tillsammans med gemenskapen på SweClockers.

10

Teknikhjälpen – lyssna på nördsnack hela söndagen

När långköraren En podd om teknik hänger upp mikrofonerna för gott väntar ett direktsänt specialavsnitt med siktet inställt på välgörenhet. Bland gästerna finns SweClockers Emil Åkered.

12

Tre glömda guldkorn från CES 2019

När det rasar ut mycket nytt och läckert får vissa saker mindre rampljus än de kanske förtjänar. Vi blickar tillbaka mot ett par CES 2019-klipp som många av SweClockers medlemmar missade.

16

Computerphile förklarar Nvidia DLSS och uppskalning via neurala nätverk

Uppskalning via Nvidia DLSS är på tapeten efter lansering i två stora speltitlar. Ett videoklipp på Youtube-kanalen Computerphile går igenom konceptet från ett tekniskt perspektiv.

17

Jonas firar 10 år på CES – vi snackar teknikminnen och tveksamma hotell

Det senaste decenniet har Jonas inlett året genom att packa väskan och resa till Las Vegas. Under årets CES passar vi på att prata om vad som förändrats – och vad som är sig likt.

26

SweClockers sammanfattar CES 2019 – ny hårdvara, smarta prylar och massor AI

Det är dags att packa ned videokameran och rendera de sista videoklippen. CES 2019 är slut, så Jonas och Emil tar tillfället i akt för en sammanfattning.

41

Vi pratar Radeon VII med AMD – Vega på 7 nanometer

Under CES 2019 visar AMD inte bara upp rykande heta processorer, utan även grafikkortsserien Radeon får lite nyheter. Här märks Radeon VII på högaktuella 7 nanometer.

85

Vi pratar Ryzen 3000-serien med AMD – Zen 2 och 7 nanometer

På CES 2019 visar AMD upp både nya grafikkort och ger en försmak av kommande Ryzen 3000-serien. Kompatibiliteten med 300-seriens styrkretsar kan dock bli tveksam.

35

Cybershoes låter Kenneth klampa runt i Skyrim VR på CES 2019

VR är fortsatt stort på CES och visas i olika storlekar och former. Bland annat demonstreras skorna Cybershoes som används för att gå i den virtuella världen.

61

Sony breddar TV-utbudet med 8K-upplösta modeller på CES 2019

Sony ansluter sig till resten av TV-giganterna på CES 2019 och erbjuder nya modeller med 8K-upplösning. Därtill släpper även företaget nya OLED-varianter med mindre förbättringar.

37

Gigabyte visar skärmen Aorus AD27QD – 144 Hz IPS med Freesync på 27 tum

Komponentjätten Gigabyte kommer till CES med ett nytt ess i rockärmen. Det handlar om företagets första spelskärm med 144 Hz och IPS-panel med gott om funktioner.

27

MSI introducerar Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z – värstingkort med OLED-skärm

MSI tar siktet på överklockare och entusiaster med RTX 2080 Ti Lightning Z, som bestyckas med tre 8-pins PCI Express för strömförsörjning och OLED-skärm.

11

Vi tittar närmare på Alienware Area-51m med utbytbara komponenter

Redaktionen kikar förbi hos Dell på CES 2019 för att ta en närmare titt på Alienware Area-51m, företagets bärbara speldator som kan uppgraderas av användaren.

250

Nvidias Jensen Huang dissar AMD Radeon VII

Nvidias VD sparar inte på krutet när han kommenterar AMD:s nypresenterade grafikkort Radeon VII. Jensen Huang menar att kortet är chanslöst mot Geforce RTX 2080.

15

HTC Vive Pro Eye på CES 2019 – vi provkör VR-headset med inbyggd ögonspårning

Svenska Tobii hjälper HTC med ögonspårning för bland annat navigering och ökad prestanda i VR. Under CES 2019 passar vi på att provköra nya Vive Pro Eye.

28

Arozzi visar gamingstolar med Star Trek-tema på CES 2019

Det blir extra nördigt när Arozzi intar årets CES-mässa. Star Trek-märkta stolar öppnar upp för vem som helst att leka kapten Kirk hemma i spelrummet.

21

Samsung visar fyra nya 8K-modeller med QLED och HDMI 2.1 på CES 2019

Koreanska Samsung följer upp förra årets introduktion av en 8K-upplöst QLED-TV med ytterligare fyra storlekar under CES 2019 – kompletta med stöd för HDMI 2.1 och förbättrade paneler.

41

LG satsar på OLED-TV med 8K-upplösning och HDMI 2.1 på CES 2019

TV-hysterin är ett faktum på den årliga CES-mässan, där LG visar upp 2019 års uppställning av OLED-apparater med alltifrån rullbara varianter till 8K-upplösta modeller med AI-uppskalning.

5

Nvidia på CES 2019 – BFGD-skärm, G-Sync och Geforce RTX 2060

Grafikmakaren Nvidia håller hov på årets CES-mässa. I demosvitens mörker ryms allt från bärbara datorer med Geforce RTX-grafik till riktigt stora spelskärmar.