Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
36

Doom Eternal får systemkrav – RTX 2080 Ti för 120 FPS och 1440p

Med kraftigt uppdaterat motor släpps snart Doom Eternal, uppföljaren till det grafiskt väloljade Doom från 2016. Inför släppet hittar systemkraven ut.

7

Intel vässar sin grafikmjukvara med inspelningsfunktion

Under 2020 släpper Intel dedikerade grafikkort, och inför detta passar bolaget på att introducera sin egen strömnings- och inspelningsfunktion.

130

Half-Life: Alyx kräver VR-headset och minst 12 GB primärminne

Med bara fem veckor kvar till lanseringen av Half-Life: Alyx återstår det att se om spelserien återigen kan fånga spelares hjärtan. Inför lanseringen avslöjas dessutom systemkraven.

142

Warcraft III: Reforged får massiv kritik – 0,5 i betyg på Metacritic

Med borttagna funktioner och avsaknad av nya förbättringar som utlovades innan lanseringen åtnjuter nu Warcraft III: Reforged det lägsta användarbetyget någonsin på Metacritic.

9

AMD uppdaterar spelpaket med Resident Evil 3 och Monster Hunter World

AMD spetsar sin spelbundle som följer med bolagets grafikkort, som numera inkluderar kommande Resident Evil 3 samt monsterdräparen Monster Hunter World.

7

NZXT släpper Seasonic-baserade nätaggregat med tio års garanti

NZXT lanserar en ny serie påkostade nätaggregat kallad C-serien, där välrenommerade Seasonic står för plattformen.

27

Intel rapporterar rekordomsättning men lägre marginaler

Trots ett skumpigt år sett till nya produkter tuffar Intels intäkter på väl. Samtidigt står det klart att bolaget rustar för dystrare tider.

54

Rocket League stryker onlinespelande för Mac och Linux

I en kommande uppdatering försvinner onlinestöd för Mac och Linux i Rocket League, och spelare uppmanas söka sig till Windows-versionen.

86

AMD trimmar Radeon RX 5600 XT för att möta Nvidias prissänkning

Efter en prissänkning av Geforce RTX 2060 kontrar AMD med att skruva upp prestandan på osläppta Radeon RX 5600 XT.

59

Horizon: Zero Dawn i antågande – Sonys satsning på PC får mer stöd

Rykteskvarnen fortsätter kring Horizon: Zero Dawn, där Sony väntas göra en kursändring och börja släppa spel till PC/Windows.

14

MSI Optix MEG381CQR är välvd IPS-skärm på 37,5 tum

Med profiler baserade på ansiktsigenkänning och en OLED-skärm för styrning satsar MSI på att sticka ut med högpresterande spelskärmen Optix MEG381CQR.

37

Google auktionerar ut plats för sökmotorer till högstbjudande – efter EU-böter

Efter grova böter tillåter nu Google flera olika sökmotorer som standard i Android, men förfarandet där högstbjudande aktörer premieras får kritik.

13

Gigabyte visar vattenkyld grafikdocka med Geforce RTX 2080 Ti

Gigabyte siktar mot stjärnorna med bolagets nya Aorus Gaming Box, vilken kommer med vattenkylning och högpresterande Geforce RTX 2080 Ti.

26

Doom och Doom II utökas med 60 FPS och egenskapat innehåll

I en ny uppdatering för nyutgåvorna av Doom och Doom II återfinns stöd för bland annat 60 FPS, snabbsparningar och spelarskapat innehåll.

4

Helåret 2019 i SweClockers testlabb – samtliga artiklar och tester på en plats

Hårdvaruåret 2019 kantades av låga minnespriser och AMD:s återkomst på både processor- och grafikkortsmarknaden. Efter nyårsfirandet är det nu dags att sammanfatta året i testlabbet.

86

Kinesiska staten sätter mål för 100 procent kinesiska datorer till år 2022

Varenda datorkomponent och mjukvaran som de driver ska bytas ut mot kinesiska diton i offentlig verksamhet, enligt ett direktiv från Peking.

65

Facebook-konto blir krav för Oculus sociala tjänster – används för reklam

Facebook tar ett hårdare grepp om dotterbolaget Oculus. Nu kräver jätten ett länkat konto för att använda sociala tjänster i Oculus VR.

54

Oppo visar telefon med kamera under skärmen

Det är inte bara Samsung som vill täcka telefonens framsida med skärm. Nu visar Oppo en prototyp med kameran dold under skärmen.

41

Intel: "Vi hade aldrig planer på att pensionera Haswell"

I ett nytt uttalande menar Intel att bolaget aldrig syftade att pensionera Haswell, och att uttalandena om försäljningsstopp följt av återupplivning varit fel.

36

Black Mesa i öppen beta – spela uppfräschat Half-Life från början till slut

Efter en utdragen utvecklingsperiod börjar moderniseringen av första Half-Life anta sin slutliga form. Black Mesa släpps i öppen beta och inkluderar nu hela kampanjen.