I slutet av 2007 lanserade JMicron SSD-kontrollern JMF601A/602A. Kort tid därefter upptäcktes det att kretsen under vissa förhållanden hade problem med slumpmässiga skrivningar. I ett försök att lösa problemen lanserades en uppdaterad version – JMF602B. Detta var dock ingen slutgiltig lösning och företaget började fila på en helt ny design.

Den nya kontrollerkretsen heter JMF612 och ska kunna prestera lika bra som den populära Barefoot från Indilinx. Som tidigare rapporterat klarar JMF612 av att hantera NAND-kretsar tillverkade i 32- och 34 nanometer. Från början var det tänkt att JMicron skulle visa upp den nya kretsen på Computex i juni, så skedde dock inte.

Nu är JMF612 redo för massproduktion. De första produkterna som baseras på kretsen kommer ifrån den inte alltför kända tillverkaren Active Media Products. Företaget har papperslanserat den nya serien Predator-X7, där JMF612 har parats ihop med 128 MB cacheminne. Enligt Active Media Products ska de nya SSD-enheterna klara sekventiella läshastigheter på 230 MB/s respektive 180 MB/s för skrivningar.

Huruvida några produkter från Active Media Products dyker upp här i Sverige återstår att se. Företaget erbjuder modeller i storlekar från 32 GB upp till 256 GB. Priserna sträcker sig mellan 149 dollar och upp till 699 dollar för den rymligaste modellen. Fler tillverkare väntas följa med SSD-enheter baserade på JMF612.

Källa: Daily Tech.