Det är svårt att säga annat än att pekskärmar ligger i tiden, något som Saitek-ägarna Mad Catz tar fasta på när nya modeller lanseras i Eclipse-serien. Nykomlingarna består av två tangentbord och en mus, samtliga med pekdetaljer.

Tangentborden heter Eclipse Lifetouch Keyboard samt Eclipse Wireless Lifetouch Keyboard och är båda bakgrundsbelysta lågprofilsvarianter. Skillnaden mellan modellerna är, som namnen antyder, trådlös alternativt trådbunden anslutning till datorn.

Något som skiljer modellerna från mängden är att de istället för en vanlig numerisk del har en beröringskänslig LCD-panel som kan växlas mellan tre lägen, "MyEclipse", "vanligt numeriskt tangentbord" samt "Media". De olika alternativen innebär skiftande utseende och funktion, MyEclipse-läget har dessutom fem ikoner vars funktion kan konfigureras av användaren. Sist men inte minst har den trådlösa varianten två musknappar och en styrkula.

Den matchande musen heter "Eclipse Touchmouse" och har istället för ett traditionellt scrollhjul ett beröringskänsligt område som tillåter navigering åt fyra håll. Anslutning sker via bluetooth och ett AA-batteri påstås kunna driva den i sex månader.

Lansering förväntas ske i januari och priserna är motsvarande cirka 900 kronor inklusive moms för Eclipse Lifetouch Leyboard, 1 200 kronor för Eclipse Wireless Lifetouch Keyboard och 500 kronor för Eclipse Touchmouse.