Olika lösningar för varierande behov

Allround-lösning med bildredigering i fokus


Medlemmen Dnne har satsat på en rejäl konfiguration där bildkvalitet prioriteras. Grafikkortet är ett Radeon HD 5870 från HIS och skärmarna är tre stycken U2410 med IPS-panel från Dell, givetvis med Displayport för att slippa dyra adaptrar.

Systemet används enligt uppgift främst för bildredigering genom Adobe Bridge och Photoshop med galleriet på en skärm, den aktuella bilden på en annan och eventuella guider och övriga fönster på den tredje. Dnne sticker dock inte under stol med att det ibland ryker några timmar på spelande, framför allt rallyliret Dirt 2 och förstapersonspangaren Battlefield Bad Company 2.

Rejält system med dubbla grafikkort


Hos gigli är det framför allt spelande som gäller, något som inte minst avslöjas av de dubbla Radeon HD 5870-korten i Crossfire systemet är utrustat med. Som skärmar har han valt tre Dell U2311, en konfiguration som ger mycket bildyta och bra bildkvalitet för pengarna.

Enligt gigli ger en Eyefinity-konfiguration fantastiska möjligheter, både för spelande och arbete. Han konstaterar bland annat att flerskärmslösningen hade varit guld när C-uppsatsen i Klassisk Grekiska skrevs, antagligen med ordlistor och andra viktiga dokument på de olika skärmarna.

Spelsystem med Displayport-adapter


Storebror89 har satsat på lite billigare skärmar med TN-panel som ger mycket bildyta för pengarna samt låg responstid, perfekt för snabba spel. För att gå runt Eyefinity-kravet på Displayport har han inhandlat en aktiv adapter till den sista skärmen.

Inuti datorn sitter ett överklockat Radeon HD 5850 samt en tungt överklockad Intel Core i5-processor. Systemet används för en hel del spelande, något som också syns på tillbehören från bland annat Razer och Steelseries.

Idogt testande för optimalt spelande


Välbekanta Robbaz är en riktig pionjär inom området flerskärmsspelande utrustad med tre 24"-skärmar från Benq. Han körde länge med Matrox-systemet Triplehead2Go och Nvidia Geforce GTX 295, något som drogs med problem i form av utdaterade drivrutiner och märkliga upplösningar.

På senare tid har Robbaz gått över till det betydligt klenare grafikkortet Radeon HD 5750 och Eyefinity, en konfiguration som enligt honom fungerar oändligt mycket bättre. Nu väntar han på bättre tider, kanske i form av en bra lösning från Nvidia eller snabbare grafikkort från AMD.

Andra spännande lösningar


Förutom ovanstående har flera andra medlemmar passat på att skicka in bilder på sina konfigurationer. Det handlar främst om Eyefinity-lösningar, men även varianter med olika skärmtyper och andra metoder.

Redaktionen tackar alla som bidragit med foton på och information om varierande system. Mer information om lösningar med flera skärmar finns i SweClockers grafikkortsforum samt i forumdelen för bildskärmar och TV-apparater.