Efter många om och men börjar det dra ihop sig inför AMD FX-serien. Ursprungligen var det tänkt att Zambezi/Bulldozer skulle lanseras i juni, men enligt de senaste uppgifterna från Computex 2011 introduceras de nya processorerna först i augusti eller september.

Orsaken till den senaste förseningen är ännu inte helt klarlagd. Det talas om allt ifrån volymproblem till att AMD inte lyckas skruva upp klockfrekvenserna tillräckligt högt. Nu publicerar turkiska Donanimhaber ett planeringsdokument som förstärker misstankarna om det sistnämnda.

I diagrammet framgår det att de första AMD FX-processorerna endast kommer att gå att beställa fram till årsskiftet och sedan fasas ut från marknaden. I årets fjärde kvartal lanseras istället ersättare med nya modellnummer.

AMD FX-8150, FX-8100, FX-6100 och FX-4100 ersätts av FX-8170, FX-8120, FX-6120 respektive FX-4120. Den lilla ökningen av den näst sista siffran antyder om att det endast handlar om små förändringar, möjligtvis just högre klockfrekvenser.