Wacom Inkling heter en ny digitaliserade penna som inte kräver något särskilt ritbord utan fungerar på vanligt papper. Pennan kan kan användas för att föra över snabba skisser till datorn och har 1 024 nivåer av känslighet för att känna av hur hårt pennan trycks mot papperet. Tryckvariationerna återspeglas sedan i den digitala versionen av skissen.

Praktiskt taget alla som använder skissandet för att fånga kreativa idéer och vill ha skisserna digitalt för att e-posta, arkivera eller vidareutveckla dem på datorn kan dra nytta av Inkling; konstnärer, illustratörer eller storyboarders. Alla som uppskattar bekvämlighet, snabbhet och spontaniteten med att löst skissa på idéer på papper kan dra nytta av funktionerna i pennan.

Till Inkling hör en mottagare som placeras på papprets kant så att mottagaren har fri sikt till pennspetsen. När skissen är klar ansluts mottagaren till datorn via USB för att föra över de sparade filerna. Filerna kan öppnas med det medföljande programmet Inkling Sketch Manager alternativt exporteras med lager direkt till Adobe Photoshop, Illustrator (CS3 eller senare) samt Autodesk Sketchbook Pro (2011). Dessutom kan filerna sparas i JPG, BMP, TIFF, PNG, SVG och PDF-format.

Wacom Inkling ska finnas ute i oktober och har ett rekommenderat pris på 1 660 kronor inklusive moms.