Efter lanseringen av Intel Sandy Bridge-E eller Core i7 3900-serien släpps en mängd nya moderkort för sockel LGA 2011. Ett av dessa är Asus Rampage IV Formula som lockar uppgraderingssugna entusiaster med en uppsjö påkostade finesser samt det medföljande spelet Battlefield 3.

Det nya moderkortet är i ATX-storlek och har plats för fyra minnesmoduler DDR3 uppdelat i lika många datakanaler. Det finns åtta SATA varav fyra SATA 6,0 Gbps, USB 3.0 samt fyra PCI Express 3.0 x16 med stöd för Crossfire och SLI. Asus lägger dessutom till gigabitnätverk med Intel-krets, extra hållbara japanska kondensatorer och "digital" strömförsörjning via Digi+ II.

För att ytterligare positionera modellen mot gamers bygger Asus in Supreme FX III, en ljudkrets titulerad Sound Blaster X-Fi 2 med stöd för allt ifrån THX Trustudio Pro till EAX och Creative Alchemy. För att symbolisera att ljudkretsen är avskärmad från det övriga kretskortet, vilket minskar risken för störningar, används en röd ljusslinga som löper längs med platserna för expansionskort. Sist men inte minst tillkommer vad som kallas för X-socket, hål för processorkylare som även passar till modeller avsedda för den äldre LGA 1366.

Asus Rampage IV Formula ska finnas på marknaden vid månadsskiftet. Priset beräknas landa på cirka 3 190 kronor inklusive moms.