Den som ser fram emot nästa Ghost Recon får nöja sig med att spela på konsol, det rapporterar Eurogamer. Istället för att släppa Future Soldier till PC/Windows satsar Ubisoft på gratisspelet Ghost Recon Online – med förhoppningen att datorspelare ska betala för extra innehåll.

When we started Ghost Recon Online we were thinking about Ghost Recon: Future Solider; having something ported in the classical way without any deep development, because we know that 95% of our consumers will pirate the game. So we said okay, we have to change our mind.

Än så länge har Ubisoft inte gjort några officiella uttalanden om den inställda PC-versionen. I en intervju med PC Gamer hävdar dock producenten Sebastien Arnoult att 95 procent av kunderna piratkopierar och att spelhuset måste tänka i nya banor, vilket nu sägs resultera i att Future Solder endast dyker upp på spelkonsoler.

Samtidigt framkommer det att Ubisoft inte heller planerar att släppa spelet I Am Alive till PC/Windows, eftersom "ingen ändå kommer att köpa det". Även här handlar det om att piratkopieringen upplevs påverka försäljningen till den grad att det helt enkelt inte är värt att besväret att porta spelet till PC-plattformen.