För den som inte nöjer sig med ett vanligt tangentbord och dessutom har en synnerligen välfylld plånbok erbjuder den ryska designstudion Art Lebedev någonting utöver det vanliga. Precis som tidigare handlar det om modeller där varje individuell tangent kan visa bild, något som gör det möjligt att inte bara skräddarsy knappens funktion utan även lägga in egen grafik och animeringar.

Nästa år släpper Art Lebedev tre nya modeller. Först och störst är Optimus Popularis som introduceras i juni till priset 1 086 USD, eller cirka 7 350 kronor exklusive moms. Här handlar det om genomskinliga knappar som "svävar" ovanför en gemensam skärmpanel.

Trots den mer kostnadseffektiva lösningen visar varje tangent 64 x 64 pixlar, ett steg upp från 48 x 48 pixlar i föregångaren Optimus Maximus. I det sistnämnda fallet innehåller varje tangent en individuell skärmpanel.

Näst på tur är Optimus Mini Six och Optimus Aux, som börjar levereras i november och kostar 376 respektive 534 USD. I svensk valuta motsvarar det 2 550 och 3 600 kronor utan moms. Den förstnämnda modellen har sex tangenter ovanför en gemensam LCD-skärm medan Optimus Aux erbjuder 15 knappar med individuella OLED-paneler.

Källa: X-bit Labs.