I A-serien "Llano" lyckades AMD med konststycket att kombinera en Phenom II-liknande arkitektur med en integrerad grafikdel i DX11-klassen. I år är det dags uppföljaren "Trinity" med nyheter som Bulldozer-kärnor och Cayman-grafik.

Under CES 2012 visar AMD upp kapaciteten hos "Trinity" genom en demonstration i företagets mötesrum. En bärbar dator med den nya processorn under skalet rullar ett DX11-spel, komprimerar video och spelar högupplöst film samtidigt, på tre olika bildskärmar. Företaget passar dessutom på att ge konkurrenten Intel en känga, och trycker hårt på att det handlar om demonstration i realtid utan förinspelade videoklipp.

Mobilversionen av AMD "Trinity" kommer i två varianter riktade mot mer högpresterande system respektive ultratunna bärbara. Den förstnämnda varianten får ungefär samma TDP-värden som nuvarande A-serien, men kan erbjuda upp till 50 procent ytterligare total beräkningskraft över CPU och GPU. Den mer energisnåla varianten har samma kapacitet som dagens "Llano", dock med ett TDP-värde på endast 17 W.

Bärbara datorer med "Trinity" under huven når enligt AMD marknaden någon gång under 2012, utan närmare datumangivelse.