Intel har grus i maskineriet och tvingas senarelägga den officiella lanseringen av Ivy Bridge på grund av tillverkningstekniska problem. Ursprungligen skulle de första processorerna ur generation 22 nanometer dyka upp den 8 april, men nu försenas säljstarten. Här är de nya datumen att lägga på minnet.

8 april

På det ursprungliga lanseringsdatumet påbörjas säljstarten för tillhörande moderkort med sockel LGA 1155, närmare bestämt modeller som baseras på styrkretsarna Intel Z77, Z75, H77 och B75. Vid denna tidpunkt tvingas dock systembyggare att använda befintliga processorer ur generation Sandy Bridge.

29 april

Lanseringen av fyrkärniga Ivy Bridge för stationära datorer flyttas fram till den 29 april. På detta datum kan media publicera prestandatester och tillverkare avslöja de senaste datormodellerna med den "tredje generationens Core-arkitektur". Det är dock ännu oklart om säljstarten äger rum samma dag eller om det dröjer ytterligare ett litet tag innan processorerna finns att köpa i butik.

Juni

På den bärbara sidan börjar det hända saker först i juni. Intel inleder den 3 juni med styrkretsarna Intel Q77 samt Q75. Samma månad introduceras Ivy Bridge med två kärnor för bärbara datorer, däribland nya modeller baserade på konceptet Ultrabook.

Det finns således gott om tid för datortillverkarna att sälja slut på befintliga Ultrabooks och ladda upp med nya modeller inför den alltid lika viktiga skolstarten, då studenter uppgraderar inför den stundande höstterminen.