Idag går startskottet för årets upplaga av mässan Cebit 2012 i Hannover, Tyskland. Det inhemska gamingföretaget Roccat inleder med att presentera applikationen Power-Grid: klient- och servermjukvara som förvandlar mobiltelefonen till ett gamingtillbehör.

Den nya applikationen innehåller en mängd finesser för PC-spelare. Först och främst kan programmet användas som en extra kontrollyta för att utföra makron eller andra kommandon inuti spel. Därutöver finns det möjlighet att kommunicera via Skype, Facebook eller Teamspeak samt övervaka datorsystemet i realtid, exempelvis processorbelastning, bandbredd och minnesanvändning.

Det går även att skapa egna kommandon och dela med sig av konfigurationer. Framtida gamingtillbehör från Roccat, exempelvis tangentbord, ska dessutom konstrueras med mobiltelefonen i åtanke och bistå med en passande docka.

Roccat Power-Grid släpps i första hand som en testversion till Apple Ios, men ska även dyka upp till Google Android och Windows Phone. Den som är nyfiken kan ansöka om att bli betatestare på Roccats webbplats.