Högpresterande SSD-enheter för servrar och företagsanvändare är huvudattraktionen i OCZ:s monter på Cebit-mässan i Tyskland, men bakom kulisserna ruvar även en uppföljare till en av de mest populära lagringsenheterna på marknaden idag.

Det handlar om inget mindre än OCZ Vertex 4, en ny serie SSD-enheter som ska släppas med upp till 2 TB utrymme. Denna gång används styrkretsen Indilinx Everest 2 som ska säkerställa hög prestanda oavsett vilken typ av data som läses eller skrivs, det vill säga oberoende av komprimeringsgrad.

Av specifikationerna framgår det att de nya lagringsenheterna mäter 2,5 tum, ansluts till SATA 6,0 Gbps, ska klara av sekventiella läs- och skrivhastigheter på upp till 550 respektive 500 MB/s samt hela 90 000 IOPS. Säljstarten sker någon gång under våren.

OCZ passar även på att slå ett slag för den Thunderbolt-anslutna Lightfoot, som baseras på OCZ:s och Marvells PCI Express-baserade kontrollerdel Kilimanjaro. Denna modellserie dyker upp i storlekarna 128, 256 samt 512 GB och ska klara av skyhöga 750 MB/s med uppemot 100 000 IOPS. Priset anges till 2 USD per gigabyte, motsvarande cirka 17 kronor inklusive moms.