Att Apple säljer en och annan Iphone är kanske ingen nyhet, men de senaste siffrorna kan få vem som helst att höja på ögonbrynen. Analytiker uppskattar att företaget sålde cirka 35,1 miljoner mobiltelefoner under årets första kvartal, vilket skulle innebära en försäljningsökning med hela 88,5 procent på årsbasis.

Siffrorna kommer från CNN, som genomfört en undersökning bland 48 analytiker, från proffs på Wall Street till oberoende investerare och bloggare. Uppskattningarna från den förstnämnda gruppen når ett medelvärde på 30,5 miljoner sålda enheter eller en ökning med 63,8 procent från samma period året innan.

De oberoende analytikerna är desto positivare och gissar att Apple sålde cirka 37,7 miljoner Iphone, nästan dubbelt så många telefoner som i Q1 2011. Ytterligare en siffra kommer från de sex analytiker som tidigare varit närmast sanningen. Dessa snittar på 35,1 miljoner enheter, upp 88,5 procent. Det sistnämnda innebär att Apple sålde cirka 4,5 telefoner i sekunden.

Apple redovisar kvartalsrapporten den 23 april. Först då avslöjas om världens högst värderade bolag slår rekord på nytt.