Den som planerar att uppgradera till Ivy Bridge står inför ett tufft val. Det finns mängder av moderkort att välja bland, från äldre modeller med styrkretsar i 6-serien, varav många fungerar med Intels senaste processorer, till uppdaterade varianter i 7-serien specifikt anpassade för generation 22 nanometer.

Asus drar sitt strå till stacken med ytterligare ett moderkort baserat på Intel Z77. Kommande P8Z77-V Premium är flaggskeppet i modellserien och innehåller en mängd finesser för prestandajägare och överklockare.

Först och främst syns fyra PCI Express 3.0 i fullängd (16 datakanaler) för 4-vägs SLI/Crossfire. Asus adderar dubbla gigabitnätverk (RJ45) med Intel-kretsar samt trådlöst nätverk 802.11n "dual band" för upp till 300 Mbps. Därutöver tillkommer en medföljande SSD-enhet med okänd kapacitet för hybridlagring via Intel SRT samt sex portar SATA 6,0 Gbps.

Det kommande moderkortet är dessutom en av de första modellerna med inbyggt stöd för höghastighetsgränssnittet Intel Thunderbolt, som ska möjliggöra överföringshastigheter uppemot 10 Gbps.

Asus P8Z77-V Premium ska finnas i handeln mot slutet av maj månad. Några prisuppgifter är ännu inte kända.