Under 90-talet erbjöd var och varannan datorbutik skräddarsydda datorsystem med standardkomponenter. Prispressen från jättar som Dell, HP och Acer samt de stora hemelektronikkedjorna sköt dock lönsamheten i sank och sedan dess har de flesta övergått till att sälja fabriksbyggda datorer från de stora tillverkarna.

Det finns dock fortfarande en och annan återförsäljare som säljer egna datorpaket. CDON.com siktar på gamingmarknaden och introducerar serien Thor med färdigkonfigurerade datorer för den som inte vill bygga själv. SweClockers har talat med produktchefen Edin Turcinhodzic för att ta reda på detaljerna.

Det finns flera butiker med egna datorpaket. Vad skiljer en Thor-dator från konkurrenterna?

– Vi anser att en av de viktigaste bitarna i en gamingdator är att skapa en balans mellan alla ingående komponenter för att uppnå bästa möjliga prestanda. Vi väljer noggrant ut våra samarbetspartners till varje modell och tillsammans plockar vi ihop de hetaste delarna för pengarna.

– Vi är även snabba att ta till oss ny teknik och oavsett om det betyder att vi behöver ta fram en ny modell eller byta ut enskilda komponenter i en befintlig modell, så utför vi det omgående för att alltid ha uppdaterade modeller.

Datorerna i Thor-serien är fasta konfigurationer. Kommer det att finnas möjlighet att konfigurera datorerna efter egna behov och önskemål?

– Inledningsvis kommer det inte att finnas den möjligheten, men vi siktar på att komma igång med det efter sommaren.

Ni skriver att datorerna levereras med två års garanti. Är det tillåtet att överklocka?

– Jajjamen.

Tack för pratstunden, och lycka till!

– Tack själv!