Med kompetenta integrerade grafikdelar och teknik från grafikkorten i Radeon-serierna vill AMD få in foten på fler marknader. På mässan Computex i Taiwan visas Fusion-processorer för hela slanten, denna gång i form av Trinity och Brazos 2.0.

Den nya AMD A-serien "Trinity" hittar in i allt ifrån ultraportabla bärbara datorer som Samsungs 5-serie med nykomlingen A6-4550 (17 W) till stationära burkar, vars integrerade grafikdel ska klara av att driva moderna spel. På plats demonstreras bland annat racingliret Dirt 3.

Dessutom är minstingarna i E- och C-serierna "Brazos 2.0" med på ett hörn. Den strömsnåla processorn är tänkt att användas i kompakta mediamaskiner och andra lättviktare, exempelvis netbook-liknande bärbara datorer och en och annan surfplatta. Här positioneras produkterna främst mot tillväxtmarknader i Asien och Sydamerika.

Sist men inte minst kan det noteras att Trinity för stationära datorer försenas till i bästa fall oktober. Större datortillverkare som Dell, Acer och Lenovo får däremot förtur och kan presentera produkter framåt sensommaren, möjligtvis i augusti.