Även om intresset för den mindre nätaggregatsstandarden SFX har ökat den senaste tiden är utbudet av modeller relativt litet. Då det taiwanesiska företaget Silverstone tillverkar SFF-chassin som använder sig av just SFX-nätdelar har de fått ta saken i egna händer och lanserar nu det mest avancerade nätaggregatet hittills i storleksklassen.

Silverstones ST45SF-G är en 450 W-nätdel med dimensionerna 125 × 63,5 × 100 mm. Modellen kyls av en temperaturstyrd 80 mm-fläkt och är uppbyggd kring en enskild 12 V-lina på 37 A. Trots sin ringa storlek har företaget lyckats pressa upp verkningsgraden tillräckligt högt för att uppnå den snäva 80 Plus Gold-märkningen, vilket ingen har lyckats med tidigare i storleksklassen. Om inte det vore nog är även enheten helt modulär vilket är ett ytterst välkommet inslag i trånga byggen.

Modellen förväntas finnas i handeln i slutet av augusti och levereras med en adapter för att montera enheten i ett vanligt ATX-chassi. Prislappen ska enligt uppgift landa på cirka 995 kr inklusive moms.