Från Windows till Linux och snart vardagsrummet. Valve fortsätter att utveckla distributionstjänsten Steam och adderar nu fullskärmsläget Big Screen för stora bildskärmar i allmänhet och tv-apparater i synnerhet.

Heading to the living room—or anywhere there’s a big screen—is Steam’s soon-to-be-released big-picture mode, offering simple, easy-to-read navigation designed specifically for TV. With full controller support, big-picture mode will let gamers kick back and enjoy their favorite games on the biggest screen in the house.

Det nya fullskärmsläget dyker upp i en kommande betaversion av Steam och ska göra det enkelt att läsa och navigera på stora bildskärmar, precis som vilken spelmaskin som helst. Den som inte vill använda mus och tangentbord kan dessutom koppla in en handkontroll för att göra upplevelsen ännu mer konsol-lik.

Big Screen ger samtidigt vatten på kvarnen till uppgifterna om att Valve är på väg att ta fram en egen spelkonsol, eller snarare en mer eller mindre öppen spelplattform som inte är bunden till någon specifik hårdvarutillverkare. Traditionella konsoler kan således inom en inte allt för avlägsen framtid stöta på motstånd från mer PC-lika enheter även i vardagsrummen.