En av huvudnyheterna i nya Windows 8 är att det pekskärmsanpassade gränssnittet Modern UI ersätter den klassiska startmenyn med en utbyggd fullskärmsvariant, något som inte går hem hos alla och särskilt inte bland dem som anser att Windows passar bäst på skrivbordet. Detta får nu många användare att leta efter vägar tillbaka det gamla klassiska menysystemet.

Utvecklarna på Stardock presenterar nu Start8, ett program som kort och gott lägger till en startknapp med tillhörande meny i Windows 8. Det hela är så gott som identiskt med startmenyn i Windows 7 och gör det bland annat möjligt att söka, starta program och avsluta datorn med traditionellt placerade genvägar.

Dessutom kan programmet se till att Windows alltid startar upp till skrivbordsläge. I vanliga fall visas Modern UI efter uppstart, vilket inte heller är något som uppskattas bland dem som allra helst undviker det pekskärmsanpassade gränssnittet.

En betaversion av Start8 finns att ladda ned från Stardocks webbplats. Programmet är än så länge gratis, men den skarpa versionen kommer att kosta en slant att använda. Någon exakt prisuppgift avslöjas dock inte i pressmeddelanden.