Den som är sugen på att än en gång plocka fram kofoten och röja runt bland skurkar och utomjordingar får ett ypperligt tillfälle när ett gäng entusiaster slutligen publicerar Black Mesa. Gratisspelet är en "total remake" av det ursprungliga Half-Life från 1998 och levererar bland annat modern grafik, uppfräschade miljöer och massvis av ögongodis via spelmotorn Source.

Utvecklingen av Black Mesa inleddes redan 2004. Vid denna tidpunkt släppte Valve det moderniserade Half-Life: Source, som inte lyckades leva upp till fansens förväntningar på bättre grafik. Istället tog ett gäng utvecklare saken i egna händer och påbörjade arbetet med att anpassa Half-Life för kraftfullare hårdvara.

Det som nu publiceras är dock inte hela spelet. Den första utgåvan av Black Mesa innehåller banorna fram tills dess att spelaren dyker in i en annan dimension (Xen levels). Detta sägs räcka till för 8–10 timmars speltid. Resten ska dyka upp vid ett senare tillfälle.

För att få igång Black Mesa krävs att utvecklingspaketet Source SDK Base 2007, en gratis nedladdning från Steam, är på plats och installerat. Därefter är bara att ladda ned spelfilerna (3,08 GB) från den officiella webbplatsen och förvandlas till Gordon Freeman. Glöm inte att rapportera om äventyren i diskussionstråden till denna nyhet!

Nedladdningslänkar