Det är turbulenta tider hos processortillverkaren AMD. För ungefär ett år sedan tillträdde Rory Read som ny verkställande direktör och sedan dess har hundratals medarbetare tvingats avgå eller frivilligt lämnat bolaget, däribland en mängd mellanchefer och så gott som hela marknadsföringsavdelningen.

Nu framkommer det att ytterligare två högt uppsatta profiler lämnar AMD. I ett pressmeddelande avslöjas att ekonomichefen Thomas Seifert, som även arbetat som tillförordnad vd, väljer att söka lyckan på annat håll. Avgången sägs dock inte bero på några meningsskiljaktigheter om bolagets finanser.

Detta besked lugnade dock inte marknaden, som sett Siefierts närvaro som ett tecken på kontinuitet och en fast hållpunkt i en organisation som annars genomgått stora förändringar. AMD:s aktie föll med över sju procent under tisdagens handel.

Samtidigt avslöjas det att även chefen för konsumentavdelningen Chris Cloran valt att lämna processortillverkaren. Enligt Wall Street Journal stod Clorans avdelning för ungefär 80 procent av AMD:s intäkter och inkluderar bland annat "kretsar för persondatorer".