AMD saknar ett officiellt grafikkort i Radeon HD 7000-serien med dubbla GPU-kretsar. Det hindrar dock inte partnertillverkare att introducera egenutvecklade modeller som, med AMD:s goda minne, lånar namnet från den numera inställda Radeon HD 7990. Efter lyxmodellen Devil 13 presenterar nu Powercolor ytterligare ett Radeon HD 7990, men denna gång en något mer avskalad modell för gamers.

Även om Powercolor håller en lägre profil med vaniljvarianten av Radeon HD 7990 handlar det knappast om ett grafikkort för gemene man. Nykomlingen bygger precis som Devil 13 på dubbla Tahiti XT med totalt 4 096 beräkningsenheter, två 384-bitars minnesbussar och 6 GB GDDR5-minne. Klockfrekvenserna specificeras dock till något lägre 900 respektive 925 MHz, det sistnämnda i överklockningsläge.

För att hantera de kraftfulla komponenterna använder Powercolor även en kylare som känns igen från kusinen Devil 13. Kylanordningen, som tar upp två extra kortplatser (tre totalt), ska klara av att avleda uppemot 550 W värme och innehåller bland annat tre fläktar i storleken 92 mm. Powercolor skickar även med ett utfällbart (235 mm) stöd i paketet, som är till för att minska belastningen på moderkortets PCI Express-port och därigenom undvika olyckor.

Powercolor Radeon HD 7990 ska finnas hos de vanliga återförsäljarna i oktober. Några prisuppgifter är ännu inte kända.