Det ser ut att bli en lång vinter för den som väntar på nästa generation grafikkort från AMD och Nvidia. Det hindrar dock inte Asus från att utöka det befintliga sortimentet med en ny modell baserad på Geforce GTX 680.

Likt tidigare modeller bygger det nya grafikkortet på Nvidias grafikprocessor GK104 med 1 536 CUDA-kärnor och 256-bitars minnesbuss. Klockfrekvenserna stannar kvar vid standardnivåerna, men Asus passar på att fördubbla mängden minne till 4 GB GDDR5.

– Efterfrågan på högprestanda-grafikkort med dubbelt minne är mycket stort. Fördelarna med utökat grafikminne är framförallt noterbara när man använder mycket hög upplösning med fler än ett grafikkort, säger Marcus Hultin, assisterande marknadschef på Asus Nordic.

Fler detaljer är 6+2-fasers strömförsörjning, kylaren DirectCU II som tar upp en extra kortplats (två totalt) samt anslutningar för två DVI, HDMI och Displayport. Slutligen vill Asus locka gamers att uppgradera genom att skicka med ett spel i paketet: Assassins Creed 3.

Asus Geforce GTX 680 DirectCU II 4 GB med Assassins Creed 3 ska finnas hos de vanliga återförsäljarna i slutet av november till ett rekommenderat pris på 5 395 kronor inklusive moms.