Surfplattor och pekskärmar i alla dess former är en vanlig syn på CES 2013. Redaktionen glider in hos Panasonic som har en intressant produkt att visa upp, nämligen en riktigt stor surfplatta med vanliga datorkomponenter och så kallad 4K-upplösning.

Upplösningen på 3 840 x 2 560 ger nästan 10 miljoner individuella pixlar och med en storlek på 20 tum resulterar det i en pixeltäthet på 230 ppi (pixlar per tum). Surfplattan kommer invändigt med processorn Core i5-3417U och ett ospecificerat grafikkort från Nvidia för att driva den höga upplösningen.

Panasonics surfplatta som i dagsläget saknar namn mäter in på 475 x 333 x 10 mm och har en vikt på 2,4 kg, den är därför svår att klassa som en mobil modell. Representanter på plats är inte helt säkra på vem enheten egentligen riktar sig mot, men framförallt bör det bli för professionella användare som exempelvis designers och arkitekter.

Den stora modellen är mer ett koncept än en regelrätt prototyp. Det är således oklart om surfplattan någonsin kommer lanseras och vad den får för pris.