Microsoft köpte under maj 2011 upp det välkända IP-telefoniprogrammet Skype för hela 8,5 miljarder dollar, en rekordsumma för Microsoft. Inledningsvis var det oklart vad Microsoft hade för avsikt med uppköpet, det spekulerades bland annat i att företaget endast var åt den breda användarbasen som nyttjade tjänsten. Det dröjde till november 2012 innan det framgick att Skype ska ersätta MSN Live Messenger.

Nu rapporterar The Next Web att Microsoft i mail går ut till användare om att tjänsten MSN upphör den 15 mars. Det har sedan en tid tillbaka gått att kombinera kontaktlistorna i Messenger- och Skype-konton, och det dyker även upp fönster vid inloggning på MSN, som uppmanar användare att installera Skype.

Skulle en användare mot all förmodan inte konvertera sitt konto till Skype innan det utsatte datumet, så ska kontot med tillhörande kontaktlista automatiskt flyttas över till Skype. Det kommer inte heller gå att logga in på MSN Messenger efter den 15 mars, vilket innebär slutet för den snart 14 år gamla tjänsten.