Under hösten och vintern har SweClockers och många internationella recensenter noterat att AMD:s grafikkort plågas av ojämna renderingstider, och inte enbart i Crossfire. Även ensamma grafikkort uppvisar så kallat jitter – att bildrutor fördröjs och orsakar "hack i bilden". I Catalyst 13.2 Beta lovar AMD att förbättra situationen för tre populära speltitlar.

Nyheter i Catalyst 13.2 Beta 3

  • Upp till 15 procent högre prestanda i Crysis 3 vid hög MSAA

  • Markanta förbättringar av ojämna renderingstider i Skyrim, Borderlands 2 och Guild Wars 2

  • Upp till 50 procent bättre prestanda i Devil May Cry med en ensam GPU

  • Upp till 10 procent bättre prestanda i Crysis 2 (Crossfire)

  • Löser problem med blinkade texturer i DirectX 9.0c

Den nya drivrutinen ska först och främst ge bättre prestanda i Crysis 3, enligt AMD upp till 15 procent högre bildfrekvens vid höga nivåer av MSAA. För Devil May Cry utlovas hela 50 procent bättre prestanda med en ensam GPU.

Huvudnyheten är däremot att AMD är medvetna om problematiken med micro-stuttering/jitter och nu arbetar på att rätta till situationen. I Catalyst 13.2 Beta 3 handlar det om optimeringar för spelen Skyrim, Borderlands 2 och Guild Wars 2. Fler och större förbättringar utlovas i framtida versioner av drivrutinerna.

Catalyst 13.2 Beta 3 passar till alla moderna grafikkort i Radeon-serien inklusive modeller för bärbara datorer. Drivrutinen finns att ladda ned från AMD:s webbplats.