Armband som förvandlar den lilla musikspelaren Ipod Nano till ett armbandsur är populära, något som fått många att spekulera om att Apple planerar att ta vara på detta och anpassa framtida produkter för detta användningsområde.

Nu rapporterar New York Times Apple experimenterar med en "smart" klocka vid högkvarteret i Cupertino, USA. Bland tänkbara funktioner nämns integrering av röstassistenten Siri, kartor via Maps samt appar som kan mäta användarens fysiska aktivitet och hälsa.

En annan ingrediens kan vara böjbara Willow Glass från Corning Glass Technologies, som ligger bakom den tåliga glastypen Gorilla Glass. Glaset går att linda runt ett cylinderformat objekt, exempelvis en handled, och är tänkt att användas för nästa generations böjbara enheter.

För ett tag sedan rapporterade den kinesiska prylsajten Tech.163 att Apple påbörjat utvecklingen av en klocka med 1,5 tumsskärm och Bluetooth. I vanlig ordning är det ännu oklart när eller om Apple kan släppa en sådan produkt, men utifrån rapporten ser det ut som en kommersialisering kan dröja.