Under gårdagen lanserade Nvidia sitt nya flaggskepp med en grafikprocessor, Geforce GTX Titan. Medan grafikkortet levererar högst prestanda med en krets på marknaden utvecklar det en del värme, och då den inbyggda Boost-funktionen numera även regleras av temperaturer kan bra kylning således lyfta prestandan ytterligare.

EK Water Blocks tillkännager idag vattenkylaren EK-FC Titan, speciellt skräddarsydd för grafikkortet. Förutom att kyla grafikprocessorn är flödet i blocket designat för att få vattnet att passera över GDDR5-minnet och spänningsdelar, vilket innebär att det kyler alla viktiga delar på GTX Titan. Den interna designen är optimerad för högt flöde och blocket ska därför även kunna användas med en svagare pump.

Basen är tillverkad i koppar och går att få i antingen dess naturliga färg, eller med nickelplätering i varianterna som använder genomskinligt akrylplast. Det finns även en tredje variant med överdel i svart acetal. Kylaren kommer med två slangkopplingar av typen G1/4".

EK-FC Titan finns att förbeställa på EK Water Blocks hemsida för 89,95 euro, medan den nickelpläterade varianten går på 99,95 euro. Vattenblocket används redan i system från datorbyggaren Origin och lösa exemplar sägs levereras inom kort.