Med runt 40 olika 4G/LTE-standarder och frekvensband världen över innebär det problem för tillverkare av mobiltelefoner, som måste anpassa modeller för olika regioner. I många fall lanseras aldrig produkter i specifika regioner på grund av detta eller så lanseras de utan stöd för fungerande 4G/LTE.

För att råda bot på problemet lanserar Qualcomm världens första 4G/LTE-modem, Qualcomm RF360, med stöd för samtliga standarder. Utöver stöd för alla höghastighetsnät, kan modemet falla tillbaka på HSPA+ och EVDO när den är utanför räckvidden för en 4G/LTE-basstation. Det nya modemet är upp till 50 procent mindre än nuvarande modem och strömförbrukningen sägs vara upp till 30 procent lägre.

Med detta kommer en ny dynamisk antenn, som kan justera prestanda och energiåtgång efter rådande förhållanden eller hur en användare faktiskt håller i enheten. Antennen fungerar inte bara med 4G/LTE, utan även 3G/2G, med stöd för frekvensband mellan 700–2 700 MHz. Den integrerade effektförstärkaren gör den även lättare att implementera i slutprodukter.

De första mobila enheterna med modemet dyker upp under andra halvan av 2013.