AMD fortsätter att satsa på processorer med integrerad grafik och inte enbart för avskalade bärbara datorer och surfplattor. Kommande inkarnationer ska ligga till grund för spelkonsolen Playstation 4 och möjligtvis även nästa generation Xbox, vilket innebär att det finns kraft nog för att producera ögongodis av rang.

På Twitter avslöjar nu Johan "repi" Andersson, teknikchef på DICE och ansvarig för spelmotorn Frostbite, att Stockholmskontoret fått tillgång till rykande färsk utvecklingshårdvara från AMD med "nästa generations APU".

De exakta detaljerna är inte kända, men spekulationerna går nu varma om att det i själva verket handlar om "Kabini". Denna processor innehåller fyra strömsnåla kärnor "Jaguar" och grafik ur generation Graphics Core Next – inte helt olik den krets som kommer att dyka upp i Playstation 4.

Andra tänkbara alternativ är Kaveri, med fyra kraftfulla Steamroller-kärnor och grafik ur Radeon HD 7000-serien (GCN), alternativt "Richland" – uppföljaren till dagens A-serie "Trinity". I vilket fall som helst verkar AMD synnerligen intresserade av att få spelutvecklarna på banan med nästa generation APU.