Under Cebit 2009 avslöjade Thermaltake datorlådan Level 10, vilken landade i SweClockers teslabb lagom till sommaren 2010. Projektet var företagets första i samarbete med BMW Designworks USA, och sedan dess har produktlinjen utökats med bland annat billigare Level 10 GT och spelmusen Level 10M Mouse.

Nu är det dags för nästa del i serien, hörlurarna Level 10 Gaming Headset. Modellen följer tydligt tidigare designspråk, med gott om metall, raka kanter samt gott om hål och öppningar. Hörlurarna har 40 mm-element, uppfällbar mikrofon samt justerbar båge.

Prototypen som visas under Cebit 2013 ansluts via analoga 3,5 mm-kontakter och förväntas nå butikshyllorna lagom till Computex i början av juni. En USB-ansluten variant med virtuellt surroundljud planeras för lansering efter sommaren.

I företagets monter syns även nya chassiserien Urban, riktad mot bland annat Skandinavien. Tanken är att vi nordbor uppskattar avskald design och mer diskret yttre, vilket är familjens grundpelare.

Thermaltake Urban får en front av borstat aluminium, diskret belysning i ovankant samt valbara chassisidor med eller utan fönster för samma prislapp. Andra egenskaper är USB 3.0 i framkant, hårddiskdocka i taket på vissa modeller samt ljuddämpning.

Den nya chassifamiljen lanseras i flera olika storlekar senare under våren.

Bland nyheterna i montern finns även nya nätdelar i företagets Toughpower-serier. Tydligast fokus ligger på uppdaterade Toughpower Grand, där Thermaltake introducerar vad som som kallas för "digital styrning".

Beteckningen till trots handlar det egentligen inte om någon komponent, utan istället om möjlighet att med en USB-kabel koppla ihop nätdelen med datorn. Tanken är sedan att saker som temperatur, effekt och spänningar ska kunna övervakas i realtid samt delas på sociala medier.

Mjukvaran är än så länge på konceptstadiet, där Thermaltake endast visar upp vad som närmast kan kallas för ett skal med påhittade värden. När den färdiga varianten med tillhörande nätdelar landar i butik är än så länge okänt.

Sist men inte minst uppdaterar Thermaltake företagets vattenkylare till version 3.0. De främsta nyheterna är senaste varianten av Aseteks vattenblock, tillsammans med nya fläktar och omdesignade radiatorer. De nya modellerna når butik under våren.