Taiwanesiska Enermax är en av få tillverkare som fortfarande producerar egna nätaggregat och säljer under eget varumärke. På plats under årets Cebit visar företaget upp det nuvarande utbudet och kommande produkter. Bland dessa märks en prototyp till ett passivt kylt nätaggregat av kraftfullare snitt.

Det nya nätaggregatet saknar namn, men vad som framgår är att det kyls helt passivt och samtidigt klarar av att leverera ovanligt höga 650 watt. Enermax meddelar att modellen även kommer finnas i ett utförande på 550 watt. När nätaggregatet väl är färdigt kommer det att uppnå 80 Plus Platinum, enligt uppgift med en verkningsgrad på upp till 94 procent.

Enermax satsar även på en ny budgetserie, Triathlor, med effektklassningar på 300–750 watt samt 80 Plus Bronze-certifikat. Nätaggregatet är redan lanserad i Tyskland, men det är ännu oklart när eller om modellen dyker upp i svensk handel.

På plats finns även Enermax ETS-T40, en ny luftkylare som finns i färgerna svart och vit. Utöver färgläggningen ska beläggningen även ge ökad värmeledningsförmåga. Kylarens fyra värmeledningsrör har direktkontakt med processorn och är sex millimeter breda.

Dessutom tillkommer vätskekylaren Enermax T1209, som anländer "inom kort". Det framgår inte många detaljer om modellen, men av allt att döma är den varken designad av Asetek eller Coolit utan kommer troligtvis från någon annan, mindre känd underleverantör.

Gemensamt för T1209 och ETS-T40 är att de utrustas med en av Enermax patenterade fläktar, där bladet går att plocka bort från själva motorn för enklare rengöring. Hastigheten är även inställbar i tre steg: Ultra Silent, Silent och Performance med hastigheter på 800–1 500, 1 800 respektive 2 200 rpm.