En av huvudnyheterna i Android 4.1 "Jelly Bean" är den personliga assistenten Google Now, som baserat på användarens aktivitet och geografiska position kan presentera information om omgivningen. Än så länge syns endast finessen till i Googles operativsystem för surfplattor och mobiltelefoner, men snart kan systemet hitta till fler plattformar.

Teknikbloggen Techcrunch rapporterar att referenser till Google Now nu syns till i utvecklingsversionen Chromium för Windows och Chrome OS. Systemet går dock ännu inte att aktivera eftersom adressen till Googles sökserver är okänd. När alla delar är på plats kan således Google Now bli en del av webbläsaren Chrome och användas med vanliga persondatorer.

Google Now är en "intelligent personlig assistent" med förmågan att kartlägga användarmönster och presentera relevant information i realtid. Systemet kan exempelvis visa väder, restider, tidtabeller eller restauranger i närheten. Information samlas in från användarens sökningar, geografiska position, e-post och aktivitet på Googles appar och tjänster.